Opis
Cotechino, to włoska pikantna kiełbasa wieprzowa podawana w Sylwestrową noc w towarzystwie soczewicy (cotechino con lenticchie) lub fasolką Cannellini oraz ziemniakami.
To element włoskiej tradycji noworocznej, jak mówi przesąd, zapewnia powodzenie w kwestii finansowej :)
Kiełbasę można spożywać na zimno lub na ciepło.
Skład: słonina, skórka i mięso wieprzowe, sól, pieprz, przyprawy. Substancja konserwująca: azotan potasu.
Na koniec gotowania należy usunąć osłonkę.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.