Opis

Caputo to rodzinny młyn, którego początki sięgają 1924 r. Doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, rodzinna firma Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów. Mąka Caputo powstaje tylko i wyłącznie z mieszanki najlepszej, dostępnej na globalnym rynku pszenicy.

Caputo Pasta fresca e gnocchi to wysokiej klasy włoska, elastyczna mąka pszenna o wysokiej zawartości białka. Nadaje się idealnie do wyrobu makaronów i włoskich gnocchi oraz polskich kopytek, jak również innych, mącznych potraw. 

Dzięki zawartości wysokiej jakości skrobi oraz glutenu ciasto wyrabiane z tej mąki łatwo się zagniata, ponieważ jest elastyczne. Po dodaniu wody tworzy gładkie, ale sztywne ciasto, pozwalając uzyskać znakomity efekt i dowolne kształty. 

Mąka Caputo Pasta fresca e gnocchi jest produktem naturalnym, bez żadnych sztucznych dodatków i enzymów.

 

Caputo to rodzinny młyn, którego początki sięgają 1924 r. Doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, rodzinna firma Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów. Mąka Caputo powstaje tylko i wyłącznie z mieszanki najlepszej, dostępnej na globalnym rynku pszenicy.

 

W 260-280

Elastyczność: P 0,70/ L 0,80

 

Wartość odżywcza w 100g:

Energia 1490kJ/351 kcal

Tłuszcz 1g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g

Białko 12,5g

Węglowodany 72g

w tym cukry 1g

Błonnik 2g

Sól 0,017g

Przechowywać w suchym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Opinie o produkcie (0)

Mąka na makaron typ 00 - Caputo 1 kg

Cena: 9,85 zł 9.85
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
Producent: Caputo
Kod produktu: CAP-MAK-PAS-1000

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium