- Caputo Pasta fresca e gnocchi - mąka na makaron typ 00 - 1 kg
Caputo to rodzinny młyn, którego początki sięgają 1924 r.
Doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, rodzinna firma Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
Mąka Caputo powstaje tylko i wyłącznie z mieszanki najlepszej, dostępnej na globalnym rynku pszenicy.
Caputo Pasta fresca e gnocchi to wysokiej klasy włoska, elastyczna mąka pszenna o wysokiej zawartości białka.
Nadaje się idealnie do wyrobu makaronów i włoskich gnocchi oraz polskich kopytek, jak również innych, mącznych potraw.
Dzięki zawartości wysokiej jakości skrobi oraz glutenu ciasto wyrabiane z tej mąki łatwo się zagniata, ponieważ jest elastyczne.
Po dodaniu wody tworzy gładkie, ale sztywne ciasto, pozwalając uzyskać znakomity efekt i dowolne kształty.
Mąka Caputo Pasta fresca e gnocchi jest produktem naturalnym, bez żadnych sztucznych dodatków i enzymów.
W 260-280
Elastyczność: P 0,70/ L 0,80
Wartość odżywcza w 100g:
Energia 1490kJ/351 kcal
Tłuszcz 1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Białko 12,5g
Węglowodany 72g
w tym cukry 1g
Błonnik 2g
Sól 0,017g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.