Producenci
Conchiglie all'Arrabbiata 0
Conchiglie all'Arrabbiata

Arrabbiato po włosku oznacza wściekły, a więc pasta all’arrabbiata to danie, w którym główną rolę gra pikantna peperoncino Przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko paru produktów, ale nie czuć, by czegoś w nim brakowało. Sos arrabbiata jest ostry i wyrazisty. Oprócz świeżej, ewentualnie suszonej czerwonej peperoncino potrzebne są jedynie pomidory, czosnek i trochę oliwy z oliwek do smażenia. 

 Czego potrzebujemy:

conchiglie

 

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

2. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy przekrojony na pół obrany ząbek czosnku.

3. Papryczkę peperoncino przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki, następnie pokroić w kosteczkę. Na patelnię z czosnkiem dodać papryczkę i chwilę razem podsmażyć.

4. Dodać pomidory Pelati lub passatę pomidorową. Doprawić solą, wymieszać i gotować przez około 3 minuty. Dodać lekko odcedzony makaron, wymieszać i gotować jeszcze przez około minutę.

5. Serwujemy :) Możemy posypać posiekaną bazylią oraz świeżo tartym parmezanem! 

 

Wszystkie składniki znajdziecie w naszym sklepie. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl