Fettuccelle z pomidorami i bufalą 0
Fettuccelle z pomidorami i bufalą

Dania kuchni włoskiej są niezwykłe, o czym wie cały świat. Ta niezwykłość nie tkwi w szczególe. Ona tkwi w prostocie. Najlepsze włoskie potrawy można opisać stwierdzeniem "jak niewiele potrzeba do szczęścia" i będzie to świętą prawdą! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czego potrzebujemy: 

 

Wykonanie: 

1. Do zagotowanej i lekko posolonej wody wrzucamy makaron. Możemy dodać kilka kropel oliwy, aby zapobiec sklejeniu wstążek. 

2. W tym czasie na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, a następnie wlewamy pomidory w puszce Pelati i przykrywamy, aby szybciej się zagrzały.

3. Do pomidorów dodajemy kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, przyprawy wg uznania. Na koniec duszenia możemy wrzucić kawałeczki bufali i wszystko razem delikatnie wymieszać. Bufala zacznie się trochę ciągnąć.

4. Wyciągamy makaron z garnka i wrzucamy go na patelnię, mieszamy razem z sosem.

5. Serwujemy! :) 

P.S. Możemy także bufalę podać na zimno na makaron z sosem, będzie równie pysznie. 

 

Wszystkie użyte produkty są dostępne w naszym sklepie. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium