Opis
Wyśmienity ekologiczny makaron tagliatelle z semoliny z pszenicy durum. Idealnie współgra z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Skład: mąka z pszenicy durum*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny).
Produkt wegański i wegetariański.
Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.