Opis

Znane również jako jumbo shells. Jest to krótki makaron o sporych rozmiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli przypominającej ślimaka - porcelankę.

Makaron serwowany najczęściej nadziewany w formie dania obiadowego lub na kolację.

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.

Czas gotowania: około 14 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1489 kJ / 351kcal

Białko - 14g

Tłuszcz - 1,0g

w tym nasycone: 0,3g

Węglowodany - 70g

w tym cukry: 4,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,02g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron conchiglie grandi z matrycy z brązu - La Molisana 500 g

Cena: 19,17 zł 19.17
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-CON-500

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium