Opis

Makaron Fettuccelle saporite nieco większy od Linguine fettuccelle to typowy dla południowych Włoch makaron o płaskim przekroju i chropowatej powierzchni.

Komponowany głównie z lekkimi i średnimi sosami pomidorowymi oraz kremowymi.

Można go używać także w daniach z kawałkami mięsa i warzyw, które łatwo nabierają się widelcem.

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny

Czas gotowania: około 13 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1489 kJ

Białko - 14g

Tłuszcz - 1,0g

w tym nasycone: 0,05g

Węglowodany - 70g

w tym cukry: 4,0g

Sól - 8g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron włoski fettuccelle saporite z matrycy z brązu - La Molisana 500 g

Cena: 14,90 zł 14.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-FET-500
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium