Opis
Najlepiej spożyć przed: 28.09.2023
Tradycyjne filety anchois w oliwie z oliwek Delicius.
Filety z sardeli, zanurzone w zalewie z oliwy z oliwek z odrobiną soli pasują do idealnie pasują do kuchni włoskiej i nie tylko. Doskonale komponują się z pieczywem, jajkami, awokado i makaronem oraz stanowią doskonałe wykończenie sałatek, sosów, past i pizzy.
Skład: filety z sardeli (53,5%)(engraulis encrasicolus, obszar połowu Morze Śródziemne (FAO 37) i/lub Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), narzędzia połowowe: sieci okrążające bez lin ściągających (lampary)), oliwa z oliwek (46%), sól (0,5%)
W 100g odsączonego produktu:
Wartość odżywcza (energia) - 928 kJ / 222kcal
Tłuszcz - 11,8g
w tym kwasy tł. Nasycone - 2,3g
Węglowodany - 0,0g
w tym cukry - 0,0g
Białko - 28,9
Sól - 12,6g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy zalać oliwą, przechowywać w lodówce w celu uzyskania wysokiej jakości i spożyć w ciągu 1 tygodnia.