GNOCCHI-DI-PATATA-8005121216028.jpg

Opis

Rodzaj włoskich, ziemniaczanych klusek, których głównym składnikiem są oczywiście ziemniaki i mąka. Bardzo proste do przygotowania w domu.

Po ugotowaniu powinny być mięciutkie i pulchne, niczym poduszeczki. Na powierzchni często mają charakterystyczne paski wykonane widelcem lub specjalnym przybornikiem kuchennym.

Są to jedne z najstarszych, tradycyjnych kluseczek, po raz pierwszy goszczących na stołach w wieku XII.

Co dokładnie oznacza słowo gnocchi? "Gnocco" po włosku to po prostu "głupek", osoba o małym wyrazie inteligencji. Odnosi się to do "głupich" pisarzy tamtego okresu.

Gnocchi są podawane głównie z sosami, idealnie komponują sie z pesto, sosami serowymi i z dodatkiem szałwi.

 

Czas gotowania: około 2 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 671 kJ / 158kcal

Białko - 5,22g

Tłuszcz - 0,41g

w tym nasycone: 0g

Węglowodany - 32,6g

w tym cukry: 0,1g

Sól - 1,4g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (1)

16 maja 2020

Super alternatywa do makaronów , jeśli ktoś Joe zna to trzeba spróbować . Pyszne

Gnocchi włoskie - Divella 500 g

Cena: 9,95 zł 9.95
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium