Producenci

Guanciale suino piccante

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,23 zł 13.23
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Produkt sprzedawany w kawałku lub w całości, pakowany próżniowo.

Guanciale (podgardle) uzyskiwane jest z policzka wieprzowego miedzy łbem i łopatką. Jest bardzo tłustym mięsem, ale przy tym niesamowicie delikatnym. 

Z wyglądu jest podobne do lardo lub specku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Po rozbiorze mięso przyprawiane jest solą i innymi przyprawami, a z wierzchu nacierane jest pieprzem. Pieprz jest najwyższej jakości i śmiało można go spożywać wraz z mięsem. Po przyprawieniu Guanciale dojrzewa w piwnicach przez minimum 30 dni.

UWAGA ! Dla zamówień poza Wrocław zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w kartonie izotermicznym wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl