Opis

To marynowane pąki kwiatów rosnących w krajach śródziemnomorskich na krzaczkach ukrytych wśród skalnych szczelin. Mogą być małe jak ziarna pieprzu lub duże niczym jagody. Marynata pozbawia je goryczki i nadaje trochę cierpkiego, słono-kwaśnego, roślinnego smaku, który podkręca smak sosów, zup i makaronów. Kapary mogą być marynowane w soli, w lekkiej zalewie octowej albo wodnej. Jeśli kupicie te w soli, przed użyciem musicie je opłukać i chwilę wymoczyć. Do potraw dodawajcie je w ostatniej chwili.

Skład: kapary, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, przeciwutleniacze: kwas askrobiowy. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Jabłuszka kaparowe w zalewie - Delizia 580 ml

Cena: 25,15 zł 25.15
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Delizia
Kod produktu: DEL-SLO-KAP-580
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium