Opis

Fettuccine to płaskie, dość szerokie wstążki, najczęściej zwijane w gniazda, a nazwa ta po włosku oznacza wstążki.

Jest to typowy dla kuchni włoskiej makaron z rejonu Rzymu.

Makaron ten ugotowany i rozłożony na talerzu przypomina stos luźno ułożonych wstążek.

Idealnie nadaje się do wszystkich kremowych sosów jak również tych z małymi kawałkami warzyw i mięsa. Sprawdzi się też w wersji zapiekanej, posypanej pysznym serem.

Makaron ma lekko jajeczny smak i najczęściej przyrządza się go wersji al dente i najczęściej podaje z wyśmienitą potrawą Alfredo, na którą wystarczą dwa proste składniki.

Otóż do ugotowanego makaronu dodajemy masło i mieszamy aż się roztopi, posypujemy parmezanem i ponownie mieszamy, aż do dokładnego połączenia składników. Przekładamy do miseczki i pyszne danie gotowe.

 

Skład: mąka semolina z pszenicy twardej wysokiej jakości, jaja (19,36%)

 

Czas gotowania: około 6 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1531 kJ / 362kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 3,5g

w tym nasycone: 1,0g

Węglowodany - 66g

w tym cukry: 3,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,1g

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron jajeczny fettuccine - La Molisana 250g

Cena: 13,57 zł 13.57
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-INE-250
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium