
Opis
Termin pasta filata (ser uplastyczniany) obejmuje szeroką gamę serów bazujących na procesie produkcji oryginalnej włoskiej mozzarelli i dotyczy on tradycyjnych produktów.
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w warkoczu jest to włoski, kremowy i świeży ser podpuszczkowy z regionu Apulia o aksamitnym sercu.
Składniki: mleko krowie pasteryzowane, śmietana UHT (48%), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1072 kJ/259 kcal
Tłuszcz - 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g
Węglowodany - 2,0 g
w tym cukry - 1,8 g
Białko - 10 g
Sól - 0,41 g
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.