Opis

Najbardziej znany na świecie włoski ser twardy, który jest produkowany wyłącznie w regionach Reggio Emilia i Parma na północy Włoch.

Jego nazwa pochodzi właśnie od połączenia ze sobą nazw regionów.

Ser jest wytwarzany z odtłuszczonego mleka krowiego zgodnie z kilkusetletnią recepturą. Cały proces jest kontrolowany przez Konsorcjum Parmigiano Reggiano, które jako jedyne ma prawo do umieszczenia na kręgu sera pieczęci potwierdzającej oryginalność produktu.

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Ser parmezan parmigiano reggiano DOP dojrzewający 12 miesięcy - Nuova Castelli 125 g

Cena: 34,70 zł 34.70
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Nuova Castelli
Kod produktu: CAS-SER-PAR-12M-125

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium