Opis

Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii, popularna w Święta Bożego Narodzenia i w Nowy Rok. 

Region, z którego pochodzi to okolice Werony. Proces przygotowania tej babki jest długotrwały i pracochłonny. Wymaga dokładności i bardzo wysokiej jakości składników.

W tradycyjnej wersji Pandoro nie zawiera w środku żadnych widocznych dodatków.

Oryginalny przepis na babkę Pandoro został opatentowany i ma ścisłą recepturę.

Włosi tradycyjnie tuż przed podaniem podgrzewają ten wypiek i oprószają cukrem pudrem.

Właśnie tak można poczuć niesamowity smak tego włoskiego deseru.

 

Składniki: mąka pszenna, jaja, cukier, masło (mleko), drożdże naturalne (pszenica), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, aromaty.

Saszetka z cukrem (7,9%) (cukier, skrobia pszenna, aromaty)

Może zawierać orzechy, soje i gorczycę.

 

Najlepiej spożyć przed: 06.05.2023

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1698 kJ / 406kcal

Białko - 6,0g

Tłuszcz - 20,0g

w tym nasycone: 13g

Węglowodany - 48g

w tym cukry: 25g

Błonnik: 1,4g

Sól - 0,59g

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Pandoro classico włoska babka tradycyjna - Bauli 500g

Cena: 59,90 zł 59.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Bauli
Kod produktu: BAU-PRO-TRA-500
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium