Opis
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii, popularna w Święta Bożego Narodzenia i w Nowy Rok.
Region, z którego pochodzi to okolice Werony. Proces przygotowania tej babki jest długotrwały i pracochłonny. Wymaga dokładności i bardzo wysokiej jakości składników.
W tradycyjnej wersji Pandoro nie zawiera w środku żadnych widocznych dodatków.
Oryginalny przepis na babkę Pandoro został opatentowany i ma ścisłą recepturę.
Włosi tradycyjnie tuż przed podaniem podgrzewają ten wypiek i oprószają cukrem pudrem.
Właśnie tak można poczuć niesamowity smak tego włoskiego deseru.
Składniki: mąka pszenna, jaja, cukier, masło (mleko), drożdże naturalne (pszenica), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, aromaty.
Saszetka z cukrem (7,9%) (cukier, skrobia pszenna, aromaty)
Może zawierać orzechy, soje i gorczycę.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1698 kJ / 406kcal
Białko - 6,0g
Tłuszcz - 20,0g
w tym nasycone: 13g
Węglowodany - 48g
w tym cukry: 25g
Błonnik: 1,4g
Sól - 0,59g