Opis
Najlepiej spożyć przed: 15.06.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii (przypomina zaśnieżone szczyty włoskich Alp), jest to świąteczne ciasto, które powstało w Weronie.
Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.
Składniki: mąka pszenna, cukier, świeże jajka, masło, naturalne drożdże (mąka pszenna, woda), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, mleko w proszku odtłuszczone, środki aromatyzujące, masło kakaowe.
Cukier puder 3%: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1695 kJ / 405kcal
Białko - 7,6g
Tłuszcz - 20g
w tym nasycone: 12g
Węglowodany - 48g
w tym cukry: 22g
Błonnik: 1,2g
Sól - 0,6g