Opis

Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii (przypomina zaśnieżone szczyty włoskich Alp), jest to świąteczne ciasto, które powstało w Weronie. 

Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.

 

Składniki: mąka pszenna, cukier, świeże jajka, masło, naturalne drożdże (mąka pszenna, woda), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, mleko w proszku odtłuszczone, środki aromatyzujące, masło kakaowe.

Cukier puder 3%: cukier, skrobia pszenna, aromaty.

 

Najlepiej spożyć przed: 15.06.2023

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1695 kJ / 405kcal

Białko - 7,6g

Tłuszcz - 20g

w tym nasycone: 12g

Węglowodany - 48g

w tym cukry: 22g

Błonnik: 1,2g

Sól - 0,6g

 
 
 
 
X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Pandoro classico włoska babka tradycyjna - Gran Ducale 750 g

Cena: 55,90 zł 55.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: -
Kod produktu: GDU-PRO-TRA-750
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium