
Opis
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii (przypomina zaśnieżone szczyty włoskich Alp), jest to świąteczne ciasto, które powstało w Weronie.
Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.
Klasyczne Pandoro Zaghis jest jeszcze bardziej miękkie i pyszne dzięki zastosowaniu włoskiego mleka i najwyższej jakości masła.
Składniki: mąka pszenna 36%, masło 18,4%, cukier, jaja świeże 11,4%, żółtka świeże 3,8%, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; drożdże naturalne (gluten) 1,7%, mleko w proszku, sól, drożdże piwowarskie, masło kakaowe, aromaty.
Saszetka cukru pudru (4%).
Składniki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1759/420kcal
Białko - 11g
Tłuszcz - 21,0g
w tym nasycone: 13,0g
Węglowodany - 47g
w tym cukry: 20g
Błonnik: 0,92g
Sól - 0,75g
Może zawierać SOJE i ORZECHY.