Zaghis-Pandoro-1726276366.jpg

Opis

Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii (przypomina zaśnieżone szczyty włoskich Alp), jest to świąteczne ciasto, które powstało w Weronie. 

Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.

 

Klasyczne Pandoro Zaghis jest jeszcze bardziej miękkie i pyszne dzięki zastosowaniu włoskiego mleka i najwyższej jakości masła.

Składniki: mąka pszenna 36%, masło 18,4%, cukier, jaja świeże 11,4%, żółtka świeże 3,8%, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; drożdże naturalne (gluten) 1,7%, mleko w proszku, sól, drożdże piwowarskie, masło kakaowe, aromaty.

 

Saszetka cukru pudru (4%).

Składniki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.

 

Najlepiej spożyć przed: 31.07.2023

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1759/420kcal

Białko - 11g

Tłuszcz - 21,0g

w tym nasycone: 13,0g

Węglowodany - 47g

w tym cukry: 20g

Błonnik: 0,92g

Sól - 0,75g

 

Może zawierać SOJE i ORZECHY.

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Pandoro classico włoska babka tradycyjna - Zaghis 650 g

Cena: 39,90 zł 39.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Zaghis
Kod produktu: ZAG-BAB-PAN-TRA-650
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium