Opis
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii, popularna w Święta Bożego Narodzenia i w Nowy Rok.
Region, z którego pochodzi to okolice Werony. Proces przygotowania tej babki jest długotrwały i pracochłonny. Wymaga dokładności i bardzo wysokiej jakości składników.
W tradycyjnej wersji Pandoro nie zawiera w środku żadnych widocznych dodatków jednak my proponujemy urozmaicenie pysznym kremem czekoladowym.
Oryginalny przepis na babkę Pandoro został opatentowany i ma ścisłą recepturę.
Włosi tradycyjnie tuż przed podaniem podgrzewają ten wypiek i oprószają cukrem pudrem.
Właśnie tak można poczuć niesamowity smak tego włoskiego deseru.
Składniki: mąka pszenna, jaja, masło, syrop glukozo-fruktozowy, drożdże naturalne (pszenica), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, czekolada 1,4% , alkohol, sól, śmietanka, aromaty, substancja zagęszczając: pektyna, naturalny aromat, konserwant: sorbinian potasu.
Saszetka z cukrem (3,2%) (cukier, skrobia pszenna, aromaty naturalne)
Może zawierać inne orzechy, soje i gorczycę.
Najlepiej spożyć przed: 04.2023
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1618 kJ / 386kcal
Białko - 7,1g
Tłuszcz - 16g
w tym nasycone: 10g
Węglowodany - 51g
w tym cukry: 22g
Błonnik: 2,3g
Sól - 0,47g