Opis

Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro) czyli drożdżowa, maślana babka pieczona w kształcie gwiazdy, z wierzchu obsypana cukrem pudrem z dodatkiem wanilii, popularna w Święta Bożego Narodzenia i w Nowy Rok. 

Region, z którego pochodzi to okolice Werony. Proces przygotowania tej babki jest długotrwały i pracochłonny. Wymaga dokładności i bardzo wysokiej jakości składników.

W tradycyjnej wersji Pandoro nie zawiera w środku żadnych widocznych dodatków jednak my proponujemy urozmaicenie puszystym i świeżym kremem cytrynowym.

Oryginalny przepis na babkę Pandoro został opatentowany i ma ścisłą recepturę.

Włosi tradycyjnie tuż przed podaniem podgrzewają ten wypiek i oprószają cukrem pudrem.

Właśnie tak można poczuć niesamowity smak tego włoskiego deseru.

 

Składniki: mąka pszenna, jaja, masło, syrop glukozo-fruktozowy, drożdże naturalne (pszenica), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, żółtko, jaja, olej słonecznikowy, alkohol, koncentrat limonce (0,5%), alkohol, napar ze skórki cytryny, woda, naturalny aromat cytrynowy), sól, śmietanka, aromaty, substancja zagęszczając: pektyna, naturalny aromat, konserwant: sorbinian potasu. 

Saszetka z cukrem (3,2%) (cukier, skrobia pszenna, aromaty naturalne)

Może zawierać inne orzechy, soje i gorczycę.

 

Najlepiej spożyć przed: 04.2023

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1649 kJ / 393kcal

Białko - 6,8g

Tłuszcz - 17g

w tym nasycone: 10g

Węglowodany - 51g

w tym cukry: 25g

Błonnik: 1,4g

Sól - 0,49g

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Pandoro classico włoska babka tradycyjna z kremem cytrynowym - Bauli 750g

Cena: 79,90 zł 79.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Bauli
Kod produktu: BAU-PRO-CYT-750
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium