Opis
Najlepiej spożyć przed: 31.08.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Panettone włoska babka z kandyzowanymi owocami to tradycyjne włoskie bożenarodzeniowe ciasto. Ma postać puszystej babki z dodatkiem kandyzowanych owoców.
Babka pochodzi z Mediolanu i spożywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.
Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły i pakowana w kartonowe pudełka. Proces produkcji babki jest długi i skomplikowany. W jego trakcie ciasto nabiera specyficznej, puszystej konsystencji.
Babka wypieczona na naturalnym 48-godzinnym zakwasie z dodatkiem włoskich jaj z wolnego wybiegu i naturalnymi aromatami.
Całość zapakowana w ręcznie robione pudełko, idealnie uzupełnia świąteczny upominek.
SKŁADNIKI: mąka pszenna, rodzynki 15%, cukier, woda, masło, kandyzowana skórka pomarańczy 7% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże naturalne (gluten) 6%, żółtka jaj od kur z wolnego wybiegu, włoskie jaja od kur z wolnego wybiegu, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; syrop glukozowo-fruktozowy, kandyzowane skórki owoców cytrusowych 1% (skórki owoców cytrusowych, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), mleko w proszku, mąka pszenna słodowana, sól, aromaty naturalne
Może zawierać soję, gorczycę i orzechy.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1623 kJ / 385kcal
Białko - 6,4g
Tłuszcz - 16g
w tym nasycone: 9,4g
Węglowodany - 54g
w tym cukry: 28g
Błonnik: 2,0g
Sól - 0,54g