Opis
Panettone włoska babka z rodzynkami i skórką pomarańczową to tradycyjne włoskie bożenarodzeniowe ciasto. Ma postać puszystej babki z dodatkiem kandyzowanej skórki pomarańczy oraz rodzynkami.
Babka pochodzi z Mediolanu i spożywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.
Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły i pakowana w kartonowe pudełka. Proces produkcji babki jest długi i skomplikowany.
W jego trakcie ciasto nabiera specyficznej, puszystej konsystencji.
Całość zapakowana w typowo świąteczne pudełko, idealnie uzupełnia świąteczny upominek.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1508 kJ / 369kcal
Białko - 5,4g
Tłuszcz - 16g
w tym nasycone: 9,4g
Węglowodany - 50g
w tym cukry: 26g
Sól - 0,46g