Opis

Jest to długi makaron w kształcie szerokich wstążek, można go przydzielić do kategorii pomiędzy lasagne a tagliatelle.

Nazwa pochodzi od słowa "pappare", co można przetłumaczyć jako "pożeranie". 

Dzięki swej lekko chropowatej powierzchni bardzo dobrze utrzymuje ciężkie sosy, takie jak popularny w całych Włoszech sos bolognese.

Przez matrycę z brązu przepływa świeży makaron, który ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie tego szczególnego przyrządu makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, nie jest ona tak gładka i standardowa jak w przypadku zwykłego ciasta do makaronu, ale jest bardziej pomarszczona i masywna. Szorstkość pomaga ciastu lepiej przechowywać dodatki zawarte w cieście, a także znakomicie impregnować je. 

 

Skład: mąka semolina z pszenicy twardej wysokiej jakości, jaja (19,36%)

 

Czas gotowania: około 6 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1531 kJ / 362kcal

Białko - 14g

Tłuszcz - 3,5g

w tym nasycone: 1,0g

Węglowodany - 66g

w tym cukry: 3,0g

Sól - 0,1g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron pappardelle - La Molisana 250 g

Cena: 12,92 zł 12.92
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-PLE-250
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium