Opis
Papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą.
Papryka o zwartej konsystencji z delikatnym, lecz zwartym nadzieniem o idealnie wyważonym smaku i aromacie, z wyraźnymi nutami rybnymi i posmakiem doskonale dobranych przypraw, z przyjemnym wykończeniem nutami octu winnego.
Doskonałe w smaku, znakomicie się prezentują, wizualnie ozdobią każdą degustację, dodając jej smaku i wykwintności.
Papryczki rodem z południa Włoch, z regionu Kampania, uprawianych na tym obszarze tradycyjnie już od czasów antycznych.
Polecane jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Skład: papryka 42%, tuńczyk (katsuwonus pelamis)28%, olej słonecznikowy 27%, sól, ocet winny (zawiera dwutlenek siarki), czosnek, oregano, kwas cytrynowy, kwas mlekowy. Może zawierać seler.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 755 kJ / 182 kcal
Tłuszcz -16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 1,2 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 7,7 g
Sól - 1,6 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła (do 10 miesięcy).
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +8°C, zalane oliwą i spożyć w ciągu trzech dni.