- Pasta z borowików szlachetnych - Pate' di funghi porcini - La Reinese 180 g
Pasta z borowików szlachetnych.
Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs, ale także wytrawnych naleśników i innych potraw.
Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.
Pasta borowikowa to produkt bez glutenu, a dobór przypraw i innych naturalnych składników podkreśla jej smak i zapach.
Składniki: Borowiki 75%, olej słonecznikowy 13%, oliwa extra vergine 9,5%, sól, czosnek; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy.
Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, ryb i selera. Bez glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1272 kJ / 309 kcal
Tłuszcz -32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 1,2 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 2,5 g
Sól - 1,7 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła . Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.