Opis

Penne rigate to fenomen jeżeli chodzi o makarony - swoją uniwersalnością podbił niemalże cały świat.

Jest to jeden z najbardziej znanych makaronów na świecie. Ma kształt długopisu, o czym świadczy też jego nazwa, bowiem "penne" można dosłownie przetłumaczyć jako "długopis".

Zaskakująca jest jego wrzechstronność, pasuje niemalże do każdej potrawy, do każdego sosu, w niemalże każdej formie podania.

Makaron pochodzi z regionu Lombardii, jest dosyć gładki, prosty, "ucięty" na końcach.

Idealny w formie pieczonej, wyśmienity z sosami na bazie warzyw takich jak papryka, cukinia i karczochy.

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny. 

 

Czas gotowania: około 13 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1489 kJ / 351kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 1,0g

w tym nasycone: 0,3g

Węglowodany - 69g

w tym cukry: 4,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,02g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron włoski penne rigate z matrycy z brązu - La Molisana 500 g

Cena: 16,75 zł 16.75
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-RTE-500
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium