Opis
Pesto genovese Costa Ligure to ekologiczne wegańskie zielone pesto z włoskiej bazylii z regionu Liguria.
Liguria nazywana jest Włoską Riwierą dlatego, że jest to jeden z najpiękniejszych regionów we Włoszech ze względu na górsko - morski krajobraz. Zielone wzgórza Ligurii łączą się tu z lazurowym morzem. Linia brzegowa jest bardzo urozmaicona i skrywa w sobie plaże żwirowe, piaszczyste i niewielkie zatoczki w otoczeniu klifów.
Składniki: olej słonecznikowy* 68%, skoncentrowana bazylia* 27%, orzeszki piniowe* 1%, czosnek* 0,5%, ocet winny* 0,3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,1%, kwas mlekowy 0,01%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób użytkowania: dokładnie wymieszać przed użyciem, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 14 dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2585 kJ/618 kcal
Tłuszcz - 66 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,8 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 2,1 g
Sól - 3,5 g