Opis
Typowy, włoski ryż idealny do przygotowania każdego rodzaju risotto, wzbogacony o aromatyczne, czarne trufle. Ryż jest naturalnie bezglutenowy.
Sposób użycia: podsmaż ryż przez 1 minutę na patelni z odrobiną oleju.
W międzyczasie zagotuj bulion warzywny lub osoloną wodę, stopniowo dodawaj bulion do ryżu, mieszając.
Pod koniec gotowania dodaj masło i parmezan lub sos truflowy aby danie było smaczniejsze.
Skład: ryż carnaroli 98,4%, suszona letnia trufla 1% (Tuber aestivum Vitt), aromaty, suszona czarna trufla 0,1% (Tuber melanosporum Vitt).
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1523kJ / 359kcal
Białko - 6,7g
Tłuszcz - 1,1g
w tym nasycone: 0,1g
Węglowodany - 79g
w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 3,3g
Sól - 0,1g
Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.