Producenci

Ser długodojrzewający w prosecco

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 17,10 zł 17.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

L’ubriaco di Bollicine, to wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego twardy ser klasy premium i dojrzewający przez rok w musującym winie Prosecco.

Tajemnica smaku

W pierwszym etapie produkcji ser skąpany jest w Prosecco wraz z dodatkiem skórek, pestek i innymi resztkami z procesu produkcji Prosecco. Dzięki temu zabiegowi ser uzyskuje owocowy, słodki aromat oraz charakterystyczną strukturę podobną do Parmigiano Reggiano.

Battistella Formaggi

Rodzinna firma założona po wojnie przez Angelo Battistella w miasteczku Ponte di Piave. Dzisiaj towyjątkowa marka, która zdobyła uznanie klientów i laury na największych targach spożywczych. Battistella Formaggi słynie z produkcji serów z intensywną harmonią smaków i aromatów. Sery dojrzewają w towarzystwie siana, kawy, piwa, wina, Prosecco, a nawet octu balsamicznego z Modeny.

Serwowanie

Z L'ubriaco di Bollicine tradycyjnie podaje się orzechy i kieliszek Prosecco lub innego białego wina. Doskonale też komponuje się z talerzem świeżych owoców.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka, wytłoczyny z wina Prosecco.

PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO

UWAGA ! Dla zamówień poza Wrocław zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w torbie termicznej wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl