Opis

 

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych.

Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.

Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, delikatnie kremowego, lekko słodkawego i łagodnie kwaśnego smaku. 

Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku.

Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

 

SKŁADNIKI: Mleko bawole, naturalne kultury starterowe serwatkowe (mleko), sól, podpuszczka

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1120 kJ / 270kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 0,8g

w tym nasycone: 13g

Węglowodany - 72g

Sól - 0,73g

 

Przechowywać w chłodnym miejscu (0-4°C)

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w torbie termicznej wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

Opinie o produkcie (0)

Ser mozzarella di bufala campana DOP - Valcolatte 125 g

Cena: 13,95 zł 13.95
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
Producent: Valcolatte
Kod produktu: VAL-MOZ-BUF-125
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium