Opis

Mozzarella typu pasta filata do pizzy to typowy ser używany w każdym włoskim domu właściwie do większości ciepłych potraw. 

Termin pasta filata (ser uplastyczniany) obejmuje szeroką gamę serów bazujących na procesie produkcji oryginalnej włoskiej mozzarelli i dotyczy on tradycyjnych produktów.

Mozzarella do pizzy powstaje ze świeżego mleka krowiego, ma twardsza konsystencję, żółty kolor i jest przeznaczona głownie do dań na gorąco ze względu na łatwość rozpuszczania i odporności na rozciąganie. 

Polecamy szczególnie do pizzy i wszystkich dań serwowanych na ciepło, w szczególności tych, które są zapiekane w piecu.

 

Skład: mleko pasteryzowane, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna, sól.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1262 kJ/304 kcal
Tłuszcz - 23,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16,5 g
Węglowodany - 2,1 g
w tym cukry - 2,1g
Białko - 21 g
Sól - 0,75 g

Produkt sprzedawany na wagę, pakowany próżniowo.

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

 

 

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Ser mozzarella do pizzy - Formaggio fresco a pasta filata - Cammino D'Oro wg wagi

Cena: 4,99 zł 4.99
ilość +- szt.
* - Pole wymagane
mała ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium