Opis

Tagliatelle - jeden z najbardziej klasycznych makaronów pochodzących z regionu Emlia - Romagna. Ma kształt wąskich wstążek i najczęściej spotykany jest w formie zwiniętych gniazdek. Pyszny, domowy smak makaronu to zasługa najlepszych, wyselekcjonowanych składników.

Tagliatelle wstążki mają szerokość ok. 8 milimetrów (te wymiary zostały zatwierdzone przez Izbę Handlową w Bolonii, w celu ochrony wymiarów tego znakomitego makaronu). Najlepiej podawać go z gęstymi sosami, np. bolognese. We Włoszech popularne są również wersje dań z tagliatelle z grzankami, orzechami, jajkami, serem oraz pomidorami i świeżą bazylią.

Przez matrycę z  brązu przepływa świeży makaron, który ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie tego szczególnego przyrządu makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, nie jest ona tak gładka i standardowa jak w przypadku zwykłego ciasta do makaronu, ale jest bardziej pomarszczona i masywna. Szorstkość ta pomaga ciastu lepiej przechowywać dodatki zawarte w cieście, a także znakomicie impregnować je. 

Skład: mąka semolina z pszenicy twardej wysokiej jakości, jaja (19,36%)

 

Czas gotowania: około 5 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1531 kJ / 362kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 3,5g

w tym nasycone: 1,0g

Węglowodany - 66g

w tym cukry: 3,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,1g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron tagliatelle - La Molisana 250 g

Cena: 13,57 zł 13.57
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-TLE-250
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium