
Opis
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Colomba di Pasqua to włoskie wielkanocne drożdżowe ciasto świąteczne.
Bogate ciasto drożdżowe formowane na kształt gołębicy z rozłożonymi skrzydłami (colomba), chrupiący cukier puder, duża ilość migdałów, jajka, mąka, mleko i bezgraniczna pasja: oto prosty przepis na wyjątkowe ciasto wielkanocne o bogatym, otulającym smaku.
Ciasto wielkanocne jest owocem historii, która nie zmieniła się od ponad czterdziestu lat.
Pyszna polewa z najwyższej jakości migdałów i ziaren cukru pokrywa delikatną masę wzbogaconą o klasyczne sycylijskie owoce kandyzowane.
Babka spakowana w elegancką metalową puszkę wzbogaconą wiosennym obrazkiem* i ozdobione opaską, która zamyka w sobie delikatny smak i niepowtarzalny zapach naturalnie wypiekanego ciasta.
Klasyczne metalowe opakowanie to wyjątkowy prezent, który sprawi, że Święta Wielkanocne staną się wyjątkową, wspólną chwilą.
*obrazki i kolory puszek są wysyłane losowo
Najlepiej spożyć do: 01.10.2023
Składniki: mąka pszenna, kandyzowana skórka pomarańczowa 15%, polewa cukrowa 11%, cukier, masło, zakwas (mąka pszenna, woda), świeże żółtko jaja, cukier kawałki 4,5%, migdały 2%, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, mleko w proszku odtłuszczone, aromaty.
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 100 g
Wartość energetyczna : 1543 kJ / 367 kcal
Tłuszcz : 13g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7g
Węglowodany : 56g - w tym cukry 34g
Błonnik : 2,1g
Białko : 5,5g
Sól : 0,40g