
Opis
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2023
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Przy użyciu czystych drożdży macierzystych, pysznej kandyzowanej skórki pomarańczowej oraz długiego i powolnego zakwasu uzyskuje się pyszną miękką i całkowicie naturalną włoską babkę Colomba Pan Ducale.
Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocna w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami.
Babka ta na stałe zagościła na wielkanocnym stole we Włoszech.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowana skórka pomarańczy 15%, masło, żółtka świeżych jaj, drożdże naturalne, białko świeżych jaj migdały, orzechy laskowe 2%, cukier inwertowany, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, pełne świeże mleko pasteryzowane, skrobia ryżowa, sól, mąka ryżowa, aromaty naturalne.
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 100 g
Energia : 1663 kJ / 396 kcal
Tłuszcz : 17 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g
Węglowodany : 53 g - w tym cukry 28 g
Białko : 6,9 g
Sól : 0,50 g