Opis
Cena przekreślona to najniższa cena z 30 dni przed obniżką.
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2023
Pyszne tradycyjne włoskie ciasto wielkanocne z migdałami, nadziewane owocami kandyzowanymi.
Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocna w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami.
Babka ta na stałe zagościła na wielkanocnym stole we Włoszech.
Składniki: mąka pszenna, cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa (15%) (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), jaja, masło, cukier perlisty (7%), drożdże naturalne (pszenica), migdały (2,7%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, olej słonecznikowy, mąka ryżowa, sól, białko jaja w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty.
Może zawierać orzechy i soję.