Opis

Pyszne tradycyjne włoskie ciasto wielkanocne z migdałami, nadziewane owocami kandyzowanymi.

Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocna w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami. 

Babka ta na stałe zagościła na wielkanocnym stole we Włoszech.

 

Składniki: mąka pszenna, cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa (15%) (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), jaja, masło, cukier perlisty (7%), drożdże naturalne (pszenica), migdały (2,7%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, olej słonecznikowy, mąka ryżowa, sól, białko jaja w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty.

Może zawierać orzechy i soję.

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Włoska babka wielkanocna Colomba classica z migdałami i kandyzowanymi owocami - Bauli 500 g

Cena: 59,98 zł 59.98
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Bauli
Kod produktu: BAU-COL-CLA-500

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium