Opis
Pyszne ciasto drożdżowe z kandyzowaną skórką pomarańczową, polewą cukrową, udekorowane cukrem perlistym i migdałami
Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocna w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami.
Babka ta na stałe zagościła na wielkanocnym stole we Włoszech.
Najlepiej spożyć przed: 25.10.2023
Składniki: mąka pszenna, kandyzowana skórka pomarańczowa 15% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), polewa cukrowa 10% (cukier, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, białko jaj w proszku, aromaty), cukier, masło, cukier kawałki 6%, zakwas (mąka pszenna, woda), świeże żółtko jaja, migdały 2%, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, mleko w proszku odtłuszczone, aromaty.
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 100 g
Energia : 1748 kJ / 417 kcal
Tłuszcz : 18 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,8 g
Węglowodany : 55 g - w tym cukry 32 g
Białko : 8 g
Sól : 0,53 g