Opis

Pyszne ciasto drożdżowe z kandyzowaną skórką pomarańczową, polewą cukrową, udekorowane cukrem perlistym i migdałami 

Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocna w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami. 

Babka ta na stałe zagościła na wielkanocnym stole we Włoszech.

 

Najlepiej spożyć przed: 25.10.2023

 

Składniki: mąka pszenna, kandyzowana skórka pomarańczowa 15% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), polewa cukrowa 10% (cukier, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, białko jaj w proszku, aromaty), cukier, masło, cukier kawałki 6%, zakwas (mąka pszenna, woda), świeże żółtko jaja, migdały 2%, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, mleko w proszku odtłuszczone, aromaty.

 

ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 100 g

Energia : 1748 kJ / 417 kcal
Tłuszcz : 18 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,8 g

Węglowodany : 55 g - w tym cukry 32 g

Białko : 8 g
Sól : 0,53 g

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Włoska babka wielkanocna Colomba z migdałami i kandyzowanymi owocami - Gran Ducale 750 g

Cena: 49,92 zł 49.92
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: GranDucale
Kod produktu: GDU-COL-MIG-750
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium