Opis
Włoska konfitura z owoców figi to bukiet z najlepszych, aromatycznych, pochodzących z ekologicznych upraw owoców w jednym słoiczku. Do wyprodukowania 250 g konfitury użyto 1,5kg owoców, przetwarzanych w niskich temperaturach.
Produkt bez dodatku cukru, słodzony wyłącznie sokiem z jabłek, zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Konfitura posiada certyfikat koszerności. Certyfikat koszerności potwierdza, że w zakładzie stosowane są wyłącznie surowce koszerne, a proces produkcji został sprawdzony.
Włoska konfitura z owoców figi jest idealna do pieczywa, serów, wędlin, jogurtu, naleśników, ciast i deserów.
Skład: figi* 60%, koncentrat soku jabłkowego*, substancja żelująca: pektyna.
*produkt ekologiczny
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia kJ / Kcal 914/215
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 52 g
W tym cukry 48 g
Białko 0 g
Sól 0,03 g