Pancetta.jpg

Opis

Włoska Pancetta jest prawdziwym przykładem doskonałego produktu - jest to włoska wersja bekonu wytwarzanego z części spodniej półtuszy wieprzowej.

Na początkowym etapie mięso posypuje się mieszanką soli i przypraw i pozostawia w chłodnym miejscu, aby przyprawy równomiernie wniknęły w mięso, od czasu do czasu przecierając je białym winem. Następnie produkt poddawany jest procesowi suszenia w specjalnych pomieszczeniach przez 3 do 5 dni. Późniejszy okres dojrzewania trwa co najmniej 2 miesiące.

Pancetta wykazuje charakterystyczny naprzemienny wzór jasnoczerwonych i białych warstw.

Idealnie sprawdzi się do przygotowywania roladek z mięsem (najlepiej białym) lub z rybami, ze skorupiakami, a nawet z ogonami homarów. Świetnie smakuje też jako dodatek do jajecznicy lub zapiekanek i makaronów, a nawet jako przystawka pokrojona w cieniutkie plasterki.

 

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Włoski boczek w kawałku Pancetta - Sorrentino wg wagi

Cena: 11,50 zł 11.50
ilość +- szt.
* - Pole wymagane
dostępny
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium