Opis

Spaghetti to rodzaj długiego, cienkiego makaronu, który jest podstawą dań tradycyjnej kuchni włoskiej.

W języku polskim słowo to bywa również używane w odniesieniu do potraw z tego makaronu.

Typowe danie składa się z porcji świeżo ugotowanego makaronu wymieszanego z odpowiednim sosem i opcjonalnie posypanego serem

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny. Podaje się go np. z owocami morza lub z pesto.  

Symbol włoskiego stołu jest teraz gotowy do skosztowania również w wersji bezglutenowej.

 

Skład:  ryż brązowy 34,5%, żółta kukurydza 30%, biała kukurydza 15%, ryż 10%, skrobia z tapioki 7%, quinoa 3%, emulgator 0,5%.

 

Czas gotowania: około 10 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1509 kJ / 356kcal

Białko - 7,6g

Tłuszcz - 2g

w tym nasycone: 0,68g

Węglowodany - 75,9g

w tym cukry: 38g

Błonnik: 1,9g

Sól - 0,01g

Opinie o produkcie (0)

Włoski makaron spaghetti bezglutenowy z mąką z brązowego ryżu, kukurydzy oraz quinoa - La Molisana 400 g

Cena: 17,75 zł 17.75
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium