giacomino.jpg

Opis

 

Giacomino jest wytwarzane z najszlachetniejszej części świni, fileta. Podczas solenia solą, przyprawami, ziołami i winem Marsala jest ona masowana co drugi dzień, aby lepiej przejść smakami.

Następnie jest suszona, wędzona zgodnie z tradycyjną metodą przy użyciu drewna bukowego, a na koniec starannie peklowana przez 30 dni.

Jest całkowicie chuda i idealna do krojenia nożem. Idealne do spożywania solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin. 

 

Właściwości: bezglutenowa, bez pochodnych mleka, bez azotynów, bez polifosforanów i bez glutaminianu sodu. 

Rodzaj mięsa: wieprzowina (pochodzenie mięsa: UE)

Charakterystyka: wędlina wieprzowa dojrzewająca

Smak: podwędzany

 

Składniki: mięso wieprzowe, sól, pieprz, zioła aromatyczne, przyprawy, wino Marsala Fine DOC (siarczyny), przeciwutleniacz E300, substancja konserwująca E252.

 

Salumificio De Stefani to wędliniarnia, która stawia na tradycje i promowanie autentycznych oryginalnych włoskich wędlin, a równocześnie rozwija i korzysta z najnowszych technologii produkcji.

Dzięki tajnikom sztuki przekazywanych przez mistrzów wędliniarstwa, doskonalonych poprzez doświadczenie i wielką pasję, produkty De Stefani charakteryzują się jakością, aromatem, zachowując przy tym typowy tradycyjny smak. 

Włoskie wędliny De Stefani wytwarzane są z najlepszej włoskiej wieprzowiny, która ręcznie obrabiana i umiejętnie  przyprawiana pozwala na uzyskanie produktów pełnych aromatu i unikalnego smaku

Opinie o produkcie (0)

Włoskie mini polędwiczki wieprzowe - Giacomini wg wagi

Cena: 21,00 zł 21.00
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium