Opis

Asiago to półtwardy, tradycyjny, wiejski, niepasteryzowany farmerski ser żółty, dojrzewający od 6 do 7 miesięcy.

W wyniku długiego i powolnego procesu dojrzewania tworzy się zwarta, lekko kremowa, granulowana konsystencja pełna małych, nieregularnych oczek.

Miąższ jest barwy białej do słomkowej. Skórka jest biała, gładka, niejadalna. 

Pierwotnie produkowany z mleka owczego pod nazwą: Pecorino di Asiago, obecnie jest wytwarzany w całości z mleka krowiego, częściowo odtłuszczonego. Podczas dojrzewania soli się go na sucho lub przez zanurzanie w solance. 

Może być starty i używany jako przyprawa.

 

Skład: krowie mleko, sól, tłuszcz 40% 

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Ser asiago formaggio DOP - Panozzo Giovanni s.n.c. wg wagi

Cena: 12,31 zł 12.31
ilość +- szt.
* - Pole wymagane
dostępny
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium