Opis

Typowy ser włoski. Powstaje w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Ser posiada kolor biały/jasnożółty oraz miękką, kremową, gładką strukturę. Dobrze znany jest ze swej rozciągliwości po roztopieniu. Mozzarella powstaje ze świeżego mleka bawolic, względnie z mleka krowiego bądz ich mieszanki. Produkowany głównie w prowincjach Latrium i Campania( miasto Aversa) z mleka bawolicy. Zwierze to zostało sprowadzone do Włoch około XVII w. 

UWAGA ! Dla zamówień poza Wrocław zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w torbie termicznej wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Ser mozzarella do pizzy Galbani Professionale 250 g

Cena: 11,50 zł 11.50
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś
 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium