Opis

Dobra baza do pizzy neapolitańskiej (alla napoletana) zależy nie tylko od surowców, ale także od powolnego zakwaszania, umiejętnej ręcznej obróbki i odpowiedniego gotowania. 

Prosty, szybki i zawsze smaczny produkt: do przybrania lub nadziewania według własnego uznania.

Opakowanie zawiera 2 sztuki.

Ciasto w spodach do pizzy po neapolitańsku jest ręcznie wyrabiane - długo wyrastające, pieczone w kamiennym piecu. Ma wysoki brzeg i jest z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i zaczynu drożdżowego. 

Wystarczy posmarować pomidorami, ułożyć ulubione dodatki, włożyć do piekarnika na kilka minut i wspaniała pizza gotowa! Smacznego!

 

Sposób przygotowania: Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni C., w międzyczasie ułożyć składniki na naszym spodzie i włożyć do nagrzanego pieca na około 5 min. 

 

Średnie wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna - 1197 kJ/282 kcal

Tłuszcz - 2,4g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g

Węglowodany - 55g

w tym cukry - 2g

Białko - 10,1g

Sól - 1,5g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu zamknąć i przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.

 

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Spody do pizzy alla napoletana - Acquafarina 300 g

Cena: 17,90 zł 17.90
ilość +- szt.
dostępny
24 godziny - sprawdź formy dostawy

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium