Opis
Dobra baza do pizzy neapolitańskiej (alla napoletana) zależy nie tylko od surowców, ale także od powolnego zakwaszania, umiejętnej ręcznej obróbki i odpowiedniego gotowania.
Prosty, szybki i zawsze smaczny produkt: do przybrania lub nadziewania według własnego uznania.
Opakowanie zawiera 2 sztuki.
Ciasto w spodach do pizzy po neapolitańsku jest ręcznie wyrabiane - długo wyrastające, pieczone w kamiennym piecu. Ma wysoki brzeg i jest z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i zaczynu drożdżowego.
Wystarczy posmarować pomidorami, ułożyć ulubione dodatki, włożyć do piekarnika na kilka minut i wspaniała pizza gotowa! Smacznego!
Sposób przygotowania: Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni C., w międzyczasie ułożyć składniki na naszym spodzie i włożyć do nagrzanego pieca na około 5 min.
Średnie wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna - 1197 kJ/282 kcal
Tłuszcz - 2,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g
Węglowodany - 55g
w tym cukry - 2g
Białko - 10,1g
Sól - 1,5g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu zamknąć i przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.