Opis

Kwiaty szałwii, o barwie od niebieskiej do fioletowej, pojawiają się na ogół wiosną, preferując słońce. Występuje na ogół w rejonach Morza Śródziemnego, a jego „cykl” trwa około 5 lat, po czym należy go ponownie zasadzić.

Liście szałwii są używane świeże lub suszone w gotowaniu do przyprawiania żywności i ułatwienia trawienia.
Powszechnie używa się ich do zaprawiania makaronów i gnocchi masłem, do przyrządzania sosów, pieczonych i duszonych mięs, ryb, roślin strączkowych, olejów i aromatycznych octów.

Szałwia jest szczególnie znana ze swoich właściwości przeciwzapalnych, balsamicznych, trawiennych i wykrztuśnych. Zapewnia dobrą odpowiedź na zatrzymanie wody, obrzęki, reumatyzm i migreny, a także jest wskazany w zapaleniu dziąseł i ropniach. Przyspiesza proces gojenia się rany.

 

Pochodzenie: Wyprodukowano i zapakowano na Sycylii.

Produkt włoski. Rolnictwo ekologiczne.

Certyfikacja: IT BIO 006

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Szałwia gałązki sycylijskie BIO Azienda Agricola Filippone 25 g

Cena: 16,59 zł 16.59
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium