Opis

Ta mąka jest idealna przede wszystkim do pieczenia pizzy - jednego z najbardziej znanych i lubianych dań włoskiej tradycji. 

Typ 00 jest to specjalny rodzaj mąki poddany dobremu oczyszczeniu oraz wysokiemu stopniowi zmielenia.

Dzięki temu ciasto na pizzę jest takie chrupiące. 

Mąkę typu 00 określa się też jako doppio zero.

Parametr mąki 00 do pizzy to W 240-270, a im wyższy tym ciasto podczas wyrabiania wchłonie więcej wody, będzie posiadało większą elastyczność, a co za tym idzie, będzie mogło dłużej wyrastać. 

Ciasto na pizzę powinno być robione przy użyciu silnych mąk właśnie takich jak W 240-310.

W 240-270 - oznacza to, że konsystencja ciasta będzie zbita, gładka i elastyczna, a ciasto nie rozerwie się na kawałki i łatwo podda się formowaniu i rozciąganiu. 

Mąka do pizzy farina Divella może też być użyta również do innego rodzaju ciast o średnim czasie wzrostu, m.in. do francuskiego czy też pieczywa domowej roboty.

Idealnie nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.

 

Składniki: mąka z pszenicy 100%

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 341 kJ
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 2,8 g
Białko - 10 g
Sól - 0,004 g 

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ. 

 
X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (1)

23 maja 2021

Zakupiłem by wykonać w domu pierwszy raz pizz-ę. Na początku jako laik, bałem się podjąć tego wyzwania lecz też z drugiej strony chciałem zaskoczyć rodzinę moim wybrykiem. Mąka nie dość że spójna, dobra to wykwit pizzy - wszyscy w domu pod wrażeniem. Drugim słowem w domu było to, by już nigdy nie zamawiać pizzy a robić ją samemu. Z tą mąką ZAWSZE a nawet przede wszystkim. Jestem zadowolony z dokonania tego wyboru aby ta mąka była moim startem w robieniu pizzy i powiem szczerze że wszystkim naprawdę ją polecam!! Zaskakująca jest jej cena. Moim zdaniem powinna być ciut ciut wyższa. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim smacznego!

Mąka do pizzy farina - Divella 1 kg

Cena: 9,74 zł 9.74
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Divella
Kod produktu: DIV-MAK-PIZ-FAR-1000
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium