- Mąka typ 00 classica- Divella 1 kg
Najwyższej jakości mąka TYP 00. Im lepiej oczyszczona mąka, tym mniej popiołu z niej zostanie ponieważ zawiera mniej substancji mineralnych.
Mąka typ 00 oznacza, że po jej spaleniu zostanie znikoma lub zerowa ilość popiołu.
Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka.
Idealna do miękkiego rodzaju ciasta, które jest chrupiące oraz zachowuje lekkość i smak po upieczeniu.
Świetnie wchłania i zatrzymuje wilgotność, jak i również łatwo się wyrabia.
W 170-190 - mąki o oznaczeniu powyżej W170 nadają się do chleba, ciabatty, pizzy czy foccaci.
Jest to produkt odpowiedni dla ciast nie wymagających długiego pieczenia lub ciast, w których chcesz uzyskać efekt kruchości.
Idealna do przygotowania tradycyjnej neapolitańskiej pizzy, do chleba produkowanego na zakwasie, a także do ciast (m.in. Panettone, Pandoro).
Składniki: mąka z pszenicy 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 339 kJ
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,22 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 2,5 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,004 g
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.