- Sos do makaronu z tuńczykiem i oliwkami - sugo con olive e tonno - La Reinese 280 g
Śródziemnomorski sos do makaronu z pełnowartościowym tuńczykiem oraz najlepszymi zielonymi oliwkami zatopiony w wyśmienitym sosie pomidorowym z oliwą z oliwek to idealny pomysł na każdy obiad. Sos jest gotowy do podania po podgrzaniu, a swoim wybitnym smakiem zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy.
W szczególności wskazany do takich typów makaronów jak fusilli i penne. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu, wlać bezpośrednio na makaron i podawać.
Składniki: Pulpa pomidorowa (75%), oliwki (6%), TUŃCZYK (5%), podwójnie skoncentrowany koncentrat pomidorowy (4,5%), oliwa extravergine z oliwek, cebula, sól, cukier, czosnek, pietruszka, bazylia, oregano, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. Może zawierać śladowe ilości SELERA. MOŻE ZAWIERAĆ FRAGMENTY PESTEK. Bez glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 299 kJ/72 kcal
Tłuszcz - 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 5,0 g
w tym cukry - 3,4 g
Błonnik - 2,6 g
Białko - 2,2 g
Sól - 1,4 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.