- Sos pomidorowy z bazylią - sugo al basilico - Granoro 370 g
Sos pomidorowy sugo al basilico jest wyśmienitym połączeniem starannie wyselekcjonowanych włoskich pomidorów oraz świeżej bazylii. Dodatkowym atutem tego przetworu jest brak użycia regulatorów kwasowości, czy konserwantów, ponieważ poddawany jest obróbce termicznej, która pozwala zachować wszystkie właściwości świeżego produktu, a sam sos jest jedynie doprawiony solą i oliwą z oliwek extra virgin, co nadaje intensywny smak i aromat.
Składniki: pulpa pomidorowa (92%), marchew, oliwa z oliwek extra virgin (2%), cebula, bazylia (0,5%), sól.
Bez użycia środków konserwujących.
Pochodzenie pomidora: Włochy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 179 kJ/43 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 3,4 g
w tym cukry - 3,4 g
Błonnik - 1 g
Białko - 1 g
Sól - 0,5 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze <4°C i spożyć w ciągu 5 dni.
Sposób użycia: Podgrzewać w mikrofalówce lub bezpośrednio na patelni.