- Panettone classico włoska babka tradycyjna z likierem pomarańczowym Cointreau - Bauli 750g
Panettone włoska babka to tradycyjne włoskie bożenarodzeniowe ciasto. Intensywny smak kremu z likieru pomarańczowego łączy się z miękkim ciastem, pokrytym chrupiącą czekoladową polewą.
Babka pochodzi z Mediolanu i spożywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.
Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły i pakowana w kartonowe pudełka. Proces produkcji babki jest długi i skomplikowany.
W jego trakcie ciasto nabiera specyficznej, puszystej konsystencji.
Składniki: mąka pszenna, cukier, jaja, masło (mleczne), ciemna czekolada (8%), (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), syrop glukozowo-fruktozowy, drożdże naturalne, (pszenica), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, żółtko jaja, odtłuszczone mleko w proszku, dekoracja z ciemnej czekolady (1,1%) (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty), alkohol, aromat Cointreau (0,9%), aromaty, sól, olej słonecznikowy, olej palmowy, substancja zagęszczająca: pektyna, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Może zawierać orzechy, gorczycę.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1623 kJ / 387kcal
Białko - 6,8g
Tłuszcz - 16g
w tym nasycone: 10g
Węglowodany - 5g
w tym cukry: 26g
Błonnik: 1,9g
Sól - 0,45g