Opis

Drożdże to jednokomórkowe grzyby,  mające zastosowanie w piekarnictwie, browarnictwie i innych rodzajach gorzelnictwa. Podczas pieczenia, na przykład chleba, wykorzystuje się je w produkcji tzw. zaczynu.  Wydzielanie dużych objętości dwutlenku węgla, towarzyszące przeprowadzanej przez nie fermentacji, spulchnia i podnosi ciasto. Drożdże piekarnicze nadają się także do spożycia bezpośredniego, jako wegetariański substytut wątróbki czy móżdżku albo sera. Są cennym źródłem białka i  witaminy z grupy B. Pozostałości drożdży po produkcji piwa w browarach są dalej wykorzystywane jako składnik całej gamy produktów, od przekąsek, batoników, po przetworzone produkty mięsne. Drożdże były wykorzystywane do wypieku chleba i napojów alkoholowych już w czasach starożytnych. Zboża zawsze stanowiły podstawę wyżywienia. Nasi przodkowie szybko zauważyli, że  zmielenie ziarna a potem pieczenie otrzymanej w ten sposób mąki, czyni je smaczniejszymi i łatwiej strawnymi. Dziś produkty takie jak tortille, pieczywo typu maca itd. nadal są wytwarzane tą  metodą.

Skład: drożdże naturalne (Saccharomyces Cerevisiae), emulgator E-491

Należy spożyć w ciągu 24h od otwarcia lub przechowywać zamknięte w suchym pojemniku. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Drożdże piwne instant suche do pizzy Molino Laquone 500 g

Cena: 21,90 zł 21.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium